Voorbereiding

Digital nomad ook jouw droombestaan? Welke jobs zijn geschikt?

Als digital nomad in Frankrijk reizen met een camperbus door een zonnebloemenveld

Droom je net als mij van een bestaan als digital nomad? Het lijkt mij heerlijk: minimaal een jaar met onze camperbus op stap. Ondertussen moet er dan wel gewerkt worden, want helaas is onze spaarrekening niet zo groot dat we zomaar een jaar op reis kunnen. En ik moet eerlijk zeggen dat het leven als digital nomad mij ook wel heel leuk lijkt. Lekker de laptop openklappen voor de camper, kopje koffie erbij en werken met mooi uitzicht. Dat is toch een inspirerend leven? Ik ben mij al wel aan het bedenken welke jobs geschikt zijn als digital nomad. Hieronder vind je de beroepen waarover ik heb nagedacht en wat de voors- en tegens zijn van iedere job. Ook geef ik een inkijkje in wat ik tot nu toe als reisblogger heb verdiend en welke baan op afstand mij het meest geschikt lijkt.

Welke jobs zijn geschikt voor een digital nomad?

Maar hoe zorg je voor inkomen als digital nomad? Dat is de grootste uitdaging. Wellicht heb je een talent of vaardigheid die je op je bestemming kunt inzetten: zoals duikinstructeur, gids of skileraar. Dit is meestal pas geschikt wanneer je langer op één bestemming blijft als digital nomad.

Natuurlijk kun je ook nadenken over vormen van passief inkomen, maar dat is niet altijd makkelijk om op te starten. Je huis verhuren mag vaak niet van je hypotheekverstrekker of verhuurder (onderhuur). Goed lopende beleggingen of bitcoins moet je meestal langere tijd geleden hebben aangekocht om het rendabel te maken.

Een affiliate website met affiliate inkomsten kan een interessante manier zijn voor redelijk passief inkomen maar je moet nogal een succesvol product hebben wat een gat in de markt is, of veel verschillende affiliate websites hebben om hier voldoende inkomen uit te halen. Ik sprak iemand die met één redelijk succesvolle affiliate website 700 euro per jaar verdiende. Reken maar uit hoeveel van die sites je dan moet hebben. Daar tegenover stond dat het onderhoud haar na de opstart slechts enkele uren per jaar kostte. Je moet natuurlijk de kosten van hosting daar weer vanaf trekken.

En een job als reisblogger terwijl je reist?

Lange tijd leek werken als reisblogger mij ideale combinatie met het bestaan als digital nomad. Maar wil je inkomsten halen uit je reisblog, dan moet je er heel veel tijd in steken. Veel blogs publiceren en uren op instagram spenderen, per dag. En zo zorgen dat je zoveel mogelijk traffic naar je website krijgt. Na twee jaar parttime reisbloggen was voor mij de tussenstand dat ik al best wat leuke samenwerkingen had gehad, wat tientjes had verdiend aan affiliate marketing en twee gastblogs tegen betaling had geschreven (gemiddeld voor 100 euro per stuk). Maar tot dan toe was reisbloggen dus eigenlijk een manier geweest om te besparen: ik mocht soms gratis ergens overnachten, gratis mee op excursie of kreeg de hangmat die ik graag wilde. Maar dat ik er voldoende geld mee verdiende om van rond te komen? Helaas niet.

Ik ken wel bloggers die per jaar een paar duizend euro verdienen, maar die zijn vaak al jaren bezig en hebben vaak ook honderden blogs en minimaal 10.000 bezoekers per maand. De bloggers die er echt een goed inkomen mee verdienen zijn vaak ook jaren bezig en trekken minimaal 50.000 bezoekers per maand.

Werken als vertaler de ideale job voor de digital nomad

Mij lijkt een vorm van remote werken de beste manier om voldoende inkomen te krijgen als digital nomad. Denk dan aan banen als online coach of het geven van online taallessen. Het fijnste lijkt mij wel wanneer je als digital nomad niet zelf ook nog aan acquisitie hoeft te doen, want dat is natuurlijk erg tijdrovend. En offline netwerken is geen optie wanneer je op wereldreis bent, toch? Nu kwam ik een mooie job tegen waarbij je goed op afstand kunt werken bij Fairlingo, vertaler Den Haag. En via dit vertaalbureau kun je tijdens je reis overal ter wereld als vertaler werken, dus niet alleen in Den Haag.

Bij Fairlingo kun je werken vanuit ieder vakgebied en iedere taal. Je kunt je bij vertaalbureau Fairlingo aanmelden op het platform en je diensten als vertaler aanbieden. Een heel laagdrempelige manier van werk vinden. En dan kun jij als digital nomad op afstand werken en mensen verder helpen met je werk als vertaler. Volgens mij een perfecte job wanneer je als native speaker een taal goed beheerst.

Droom jij van een bestaan als digital nomad en zo ja, met welke manier van inkomen vergaren zou jij het willen combineren?

Over auteur

Ik ben Maaike van het reisblog Reisgelukjes. Ik schrijf over de leukste reizen voor 2, adultproof, voor een fijne prijs en liefst met een duurzamer karakter.

Je kunt je voorstellen dat het onderhouden van een reisblog veel tijd en geld kost. Daarom zijn sommige van de links op deze website gesponsord. Als je via deze links iets besteld of boekt, dan kost het jou niets extra's, maar krijg ik een kleine bijdrage. Wat mij weer helpt om deze website zo interessant mogelijk te houden.

Vind je een blog leuk? Laat dan vooral een reactie achter! Ook dat helpt mij om deze website zo actueel mogelijk te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwste artikelen en reistips

Je aanmelding voor de nieuwsbrief is gelukt! Ik zal je niet spammen, beloofd!

Er is een error opgetreden, probeer het opnieuw.

Reisgelukjes will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.