Heerlijk genieten van een ontbijtje bij Domein Holset tijdens een weekendje weg

Ik ben Maaike. Samen met mijn man Tom heb ik al veel gereisd in Nederland, Europa en de rest van de wereld. Met z’n tweetjes, want wij hebben geen kinderen (wel onze kat Pebbles, maar die gaat niet mee op reis). Ik schreef altijd al veel over onze reizen. En familie, vrienden en collega’s vroegen mij altijd al om reistips. Vandaar dat ik besloot te starten met Reisgelukjes: een reisblog over reizen voor 2. Want als (bewust) kinderloos stel heb je misschien ook dat veel vrienden kinderen hebben en vanaf dat moment kindvriendelijke reizen maken, of zelfs even helemaal niet meer op vakantie gaan.. Dus ik geef je reisinspiratie wanneer je geen rekening hoeft te houden met kinderen, of daar zelfs even geen zin hebt in de kinderen van anderen. Mijn reizen zijn dus altijd adultproof, en soms adult-only, voor een fijne prijs en liefst wat duurzamer.

Over 3 soorten onderwerpen lees je meer op mijn reisblog: over reizen met z’n tweetjes, het voorbereiden van een reis en kamperen met een kampeerbus.

Reisblog reizen voor 2

Reistips voor twee volwassenen deel ik, want de meeste ervaring heb ik met het plannen van reizen voor onszelf. Natuurlijk zitten daar soms ook adresjes tussen die leuk zijn voor een groep of gezin. Alleen worden de accommodaties daar door mij (bijna) nooit specifiek op uitgezocht. Ik let niet op speeltuintjes of op kinderanimatie. Waar ik wel op let met het plannen van vakanties voor 2? Dat is op een fijne prijs. Dat betekent inspiratie voor een budgetproof reis voor jou, terwijl je aan de andere kant wel bij mooie en comfortabele accommodaties slaapt. Want slaapzalen en gedeelde badkamers zit je niet meer te wachten toch? Belangrijk vind ik dat de lokale ondernemer er ook nog iets aan verdiend. Dat is natuurlijk al bewuster reizen, maar ik kijk ook naar ecolabels etcetera om de reis nog wat duurzamer te maken.

Vakantie plannen

Niet alleen reizen vind ik leuk, maar voor mij is de voorpret van het plannen al net zo tof! Wat nou als jij niet zo van het plannen van je vakantie bent? Terwijl je wel graag goed voorbereid op reis gaat? Want dat is natuurlijk wel de manier om zoveel mogelijk uit je schaarse vakantiedagen en een beperkt budget te halen! Wij houden van veel reizen, dus letten goed op de prijs-kwaliteitverhouding van accommodaties, zodat we zo vaak mogelijk op reis kunnen voor ons spaargeld. En omdat we zoveel mogelijk van onze vakantie willen genieten, zoek ik van tevoren ook de leukste accommodaties uit. Ik hoop je te inspireren om het beste uit je vakantieplanning te halen en daar ook plezier in te krijgen met handige tips voor het boeken, inspirerende reisboeken en andere reistips. Ik geef je ook tips wanneer je vakantie toch wat tegenvalt.

Kamperen met een kampeerbus

Naast een autorijbewijs, hebben we ook allebei een motorrijbewijs, duikbrevet, kunnen we skiën en zijn we bezig met zeillessen. Tijdens onze vakanties kunnen we dus verschillende vervoersmiddelen inzetten. Ook kiezen we regelmatig voor het ov om onze reizen duurzamer te maken. Onze laatste aanwinst is onze oude opgeknapte Volkswagen T4 Westfalia camper waarmee we vooral in de zomer de mooiste reizen door Nederland en Europa mee willen maken. Nu is het reizen per kampeerbus trendy. En misschien wil je dat ook wel gaan doen, maar heb je weinig kampeerervaring of andere twijfels? Ik geef je op mijn reisblogs dus ook veel tips over het kamperen met een tweedehands kampeerbus.

Reisblog over Nederland, Europa en de rest van de wereld

Bestemmingen waar we de afgelopen jaren zijn geweest en waar ik zeker over ga bloggen op dit reisblog over reizen voor 2:

Reizen in Nederland:

onder andere: Amsterdam, Castricum (daar woon ik), Drenthe, Friesland, Limburg, Twente (daar heb ik lang gewoond), Schiermonnikoog, Vlieland, Veluwe, Zeven Heuvelen/Nijmegen

Reizen in Europa:

België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Griekenland, Kroatië, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Polen, Portugal, Schotland, Slovenië, Spanje, Tjechië, Zwitserland

Reizen over de rest van de wereld:

Australië, Belize, China, Guatemala, Maleisië, Marokko, Mexico, Mozambique, Seychellen, Singapore, Swaziland, Thailand, Turkije, Zuid-Afrika

Heb ik nog geen blog geschreven over één van bovenstaande bestemmingen? Kijk dan ook vooral eens op mijn Instagram, want daar deel ik nog veel meer tips over reizen. Houd dit blog in de gaten voor meer updates. Of stel me gerust je vragen!

Reisblog Reisgelukjes door Maaike op de Chinese Muur
Mijn man Tom en ik op de Chinese muur

Samenwerken met mijn reisblog

Ik sta open voor samenwerkingen met mijn reisblog. Komt jouw doelgroep overeen met de mijne: stellen tussen de 30 en 50 jaar oud die op zoek zijn naar avontuurlijke en/of romantische vakanties voor twee? Stuur me dan een e-mail om samen te werken! Zo heb ik onder andere al samengewerkt met Domein Holset in Limburg, het Loodshotel op Vlieland en Villapark Eureka in Deurningen.

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Pinterest