Reistips voor Nederland Reizen voor 2 Staycation

5x adultproof pop-up camping en glamping: de trend van 2020!

Pop-up-glamping-en-camping-Reisgelukjes-Dome-Waar-het-Wondert

Dit jaar zijn er extra veel bijzondere adresjes in Nederland en België waar jullie gezellig kunnen kamperen. Met eigen tent of in een accommodatie. Want 2020, het jaar van de staycation, is ook het jaar van de pop-up camping en glamping.

Alle creatieve ondernemers die normaal gesproken hun energie konden richten op festivals, doen dat dit jaar op deze campings. Vaak zijn er dus dezelfde leuke tentjes die jullie op festivals kunnen boeken. Een festivalvibe op het kampeerterrein. En hippe faciliteiten als hangmatten, kampvuren en soms zelfs ontbijt of halfpension! Alle terreinen zijn natuurlijk Coronaproef.

De volgende pop-up campings en glampings zijn bijzonder geschikt voor stellen. Fijne prijs? Niet altijd… al die hipheid komt niet altijd low budget. Aangezien jullie dit jaar niet naar festivals kunnen, of verre bestemmingen, besparen jullie daar toch al op.

1. For-rest Glamping in Eibergen

Dit is één van mijn favorieten! Want: buiten de bouwvak is de For-rest Glamping adult-only. Dus echt for rest. Daarnaast kunnen jullie er een well-nestje voor 2 huren: met sauna en hottub. Ook zijn er activiteiten als yoga, e-scooteren door de Achterhoek en bootcamp. Hangmatten, bbq-plaats en foodcourt maken dit adresje af. En natuurlijk de festivalsfeer!

Er is nog beschikbaarheid in de zomervakantie op deze pop-up camping en glamping. En anders kunnen jullie hier nog terecht tot en met 1 november. Willen jullie hier goedkoop naartoe op vakantie: kom dan met jullie eigen tent. Of huur een bedstee. Overigens: van 24 juli tot 7 augustus kunnen jullie hier dus overigens ook met kinderen terecht.

Pop-up camping en glamping - Reisgelukjes - For-rest Eibergen
For-rest Glamping in Eibergen: ziet er chill uit he!

2. Dome van Waar het Wondert in Megchelen (Achterhoek)

Dit is een privé-glamping in de theetuin van Waar het Wondert. Een dome van waaruit jullie ’s nachts naar de sterren kunnen kijken. Jullie staan hier midden in de natuur, met veel privacy. Er is een vuurschaal waarin jullie een klein fikkie kunnen stoken.Gebruik kunnen jullie maken van de keuken en sanitair van het theehuis.

Jullie zijn welkom met maximaal 1 kind en er is nog plek voor jullie vanaf eind augustus tot en met eind oktober.

Pop-up camping en glamping - Reisgelukjes - Waar het Wondert
Mooi gelegen dome van Waar het Wondert – Megchelen (Gelderland)

3. Kamperen bij Tijdloos in Drenthe

Tijdloos, een pop-up camping en glamping in Drenthe van ID&T. Jullie weten wel: die organisatie achter allerlei toffe festivals. Met familieweides en adult-only kampeerweides.

Er zijn fysieke activiteiten zoals Suppen, beach-volleybal en treasurehunt. Maar ook meer spirituele en mindfullnessactiviteiten, waaronder yoga, massages (!) en mindfullness workshops. Om ultiem tot rust te komen. En er wordt ook nog eens iedere week een sterrenchef uitgenodigd om te koken. ID&T weet wel hoe ze een feestje bouwt.

Kom low-budget met jullie eigen tent of huur één van de toffe (redelijk betaalbare) festivaltenten. Get it while it’s hot: deze camping is voor het laatst boekbaar voor het weekend van 14 augustus!

Pop-up camping en glamping - Reisgelukjes - Camping Tijdloos Drenthe
Tijdloos pop-up glamping van ID&T met aparte kampeervelden voor volwassenen

4. Vorstelijke pop-up glamping bij slot Doddendael

Koninklijk pop-up kamperen bij Slot Doddendael in Ewijk, Gelderland. Niet goedkoop, voor €97,25 per nacht. Dan zit 3-gangen diner en ontbijt er bij in… All inclusive genieten dus in een ingerichte tent, met gemeenschappelijk sanitair. Kinderen zijn er welkom tegen aangepast tarief. De glamping is open tot en met 31 augustus.

Voor een heel iets groter budget kunnen jullie overigens ook een overnachting in het kasteel boeken met een culinair 5-gangendiner! Dan is het alleen geen kamperen meer. En dat kan het hele jaar nog.

Pop-up camping en glamping - Reisgelukjes - Slot Doddendael
Vorstelijk pop-up glamperen bij Slot Doddendael in Gelderland

5. Pop-up glamping Dobbelhuizen in België

Deze laatste pop-up glamping staat in België, vlakbij Mechelen. Waar jullie kunnen kamperen in een safari-daktent aan de rand van een weide. Terug naar de basis maar toch met een beetje luxe. Eenvoud, simpel en genieten. ’s Ochtends de hertjes in het weiland zien lopen. Deze accommodaties zijn alleen geschikt voor volwassenen.

Ook is deze safaritent pas weer vanaf september beschikbaar, dus leuk voor een nazomervakantie vlak over de grens. Dit is ook nog eens een goedkope vakantie in vergelijking met de andere glampings in dit rijtje.

Pop-up camping en glamping - Reisgelukjes - Dobbelhuizen in België
Overnachten in een safari-daktent bij pop-up Glamping Dobbelhuizen in België

Pop-up kamperen ook iets voor jullie?

Er zijn dit jaar veel mogelijkheden om pop-up te kamperen en glamperen in Nederland. Helaas komen niet alle initiatieven van de grond. Zo vond ik deze week ook een pop-up camping van Staatsbosbeheer in Zeewolde die er veelbelovend uit zag. Helaas is deze nu alweer gecancelled. Ik houd daarom ook een actueel Pinterest-lijstje voor jullie bij, waarop nog meer leuke (adultproof) pop-upadresjes staan.

Dit jaar wel in Nederland op vakantie, maar liever niet kamperen? Wie weet is het varen van de Elfstedentocht dan wel iets voor jullie!

Over auteur

Ik ben Maaike van het reisblog Reisgelukjes. Ik schrijf over de leukste reizen voor 2, met een fijne prijs en liefst met een duurzamer karakter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Pinterest