Voorbereiding

Reisgidsen van ANWB Extra: waarom zou je hiervoor kiezen?

Reisgidsen ANWB Extra - Reisgelukjes - Slovenië

Er is veel keuze op het gebied van reisgidsen. Welke zouden jullie moeten kiezen? Voorkeur voor reisgidsen is heel persoonlijk. Sommigen vinden het heel belangrijk dat de boekenkast er netjes uit blijft zien en kopen daarom altijd reisgidsen van dezelfde uitgever. Weer anderen willen Nederlandstalige reisgidsen en dan valt de Lonely Planet bijvoorbeeld al af. Ik laat zelf mijn keuze voor een reisgids afhangen van de bestemming. Hieronder bespreek ik de ANWB Extra reisgidsen en waarom en wanneer jullie volgens mij voor deze gids zouden moeten kiezen

Handig formaat en goede kaart

De reisgidsen van ANWB Extra zijn niet de dikste uit de test. Maakt dat wat uit? Niet per se, want ze zijn erg informatief over de bezienswaardigheden uit een streek. Ze geven ook altijd de highlights weer op een kaart, zodat jullie in één oogopslag zien wat mooie bezienswaardigheden én autoroutes zijn. Wat mij op het belangrijkste punt brengt: de ANWB Extra gidsen zijn erg geschikt voor autovakanties. Jullie hebben geen tweede kaart nodig. Er staan trouwens ook leuke wandelroutes in de steden in deze gids. Dat maakt ‘m wel compleet qua bezienswaardigheden, zonder dat jullie een ‘reisbijbel’ meeslepen. Het zijn handige reisgidsjes om mee te nemen. Ik ken mensen die de Lonely Planet alleen gebruiken voor het plannen en verder liever thuis laten liggen, wegens het formaat.

Reisgidsen ANWB Extra - Reisgelukjes - Reisgids Slovenië
ANWB Extra reisgids voor Slovenië

Minder geschikt voor restaurants en accommodaties

In de ANWB Extra staan ook restaurants en accommodaties. Echter, minder uitgebreid dan in de Lonely Planet. De ANWB beperkt zich ook meer tot de echt toeristische plaatsen uit een streek. Hierdoor blijft deze gids waarschijnlijk dus ook compacter. Wat ook ontbreekt zijn de dwarsdoorsnedes of plattegronden van bekende bezienswaardigheden zoals kerken en paleizen. Ook wordt er geen uitgebreide informatie gegeven hoe jullie van en naar een bepaalde plaats kunnen reizen. Dat is natuurlijk niet nodig wanneer jullie met de auto rijzen. Dit maakt de ANWB Extra Reisgids in mijn ogen ook geschikter wanneer jullie verder ook internet hebben om sommige dingen zelf op te zoeken.

Nederlandstalig en makkelijk bestellen

Voor sommige mensen is het een pré dat deze Reisgidsen Nederlandstalig zijn. En dat is natuurlijk ook makkelijk. Deze reisgidsen kun je makkelijk bestellen via Bol.com. Zelf hebben wij Select bij Bol.com, waardoor we geen verzendkosten betalen. Als jullie lid zijn van de ANWB, dan kunnen jullie €0,50 korting krijgen op deze gidsen. Maar de ANWB webwinkel rekent verzendkosten tot €30,-.

Plannen van reis met reisgidsen van ANWB Extra

Voor de planning van onze kampeervakantie naar Slovenië hadden wij anderhalve week. Onze reis naar China werd namelijk op korte termijn uitgesteld. Eén van de eerste dingen die ik deed, was de ANWB Extra reisgids Slovenië ophalen. Door de handige kaart kon ik in één opslag zien wat leuke gebieden waren om onze tent op te zetten. Eenmaal op de plaats van bestemming was het ook makkelijk naslaan wat leuke dingen zijn in de buurt om te doen. De reisgids voor Slovenië heeft 128 pagina’s, dus jullie hoeven geen enorm boekwerk door te spitten.

Reisgidsen van ANWB Extra - Reisgelukjes - de kaart met highlights
Mijn favoriete onderdeel van de ANWB Extra Reisgids: de kaart met highlights

Over auteur

Ik ben Maaike van het reisblog Reisgelukjes. Ik schrijf over de leukste reizen voor 2, adultproof, voor een fijne prijs en liefst met een duurzamer karakter.

Je kunt je voorstellen dat het onderhouden van een reisblog veel tijd en geld kost. Daarom zijn sommige van de links op deze website gesponsord. Als je via deze links iets besteld of boekt, dan kost het jou niets extra's, maar krijg ik een kleine bijdrage. Wat mij weer helpt om deze website zo interessant mogelijk te houden.

Vind je een blog leuk? Laat dan vooral een reactie achter! Ook dat helpt mij om deze website zo actueel mogelijk te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwste artikelen en reistips

Je aanmelding voor de nieuwsbrief is gelukt! Ik zal je niet spammen, beloofd!

Er is een error opgetreden, probeer het opnieuw.

Reisgelukjes will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.