Reistips voor Nederland Reizen voor 2 Staycation

5x adultproof pop-up glamping: de trend van dit jaar!

Pop-up-glamping-en-camping-Reisgelukjes-Dome-Waar-het-Wondert

Dit jaar zijn er extra veel bijzondere adresjes in Nederland en België waar jullie gezellig kunnen kamperen. Met eigen tent of in een accommodatie. Want dit jaar is, net als vorig jaar, het jaar van de pop-up glamping.

Alle creatieve ondernemers die normaal gesproken hun energie konden richten op festivals, doen dat dit jaar op deze campings. Vaak zijn er dus dezelfde leuke tentjes die jullie op festivals kunnen boeken. Een festivalvibe op het kampeerterrein. En hippe faciliteiten als hangmatten, kampvuren en soms zelfs ontbijt of halfpension! Alle terreinen zijn natuurlijk Coronaproef.

De volgende pop-up campings en glampings zijn bijzonder geschikt voor stellen. Fijne prijs? Niet altijd… al die hipheid komt niet altijd low budget. Maar aangezien jullie dit jaar niet naar festivals kunnen, of verre bestemmingen, besparen jullie daar toch al op.

1. For-rest Glamping

Eén van mijn favoriete pop-up camping en glampings van vorig jaar, want toen was dit volledig adultproof: For-rest. Het concept is inmiddels wat veranderd. Ze verhuren er nu alleen nog maar accommodaties, dus je kunt er niet meer met je eigen tentje of camperbus heen. Kies nu voor één van de For-rest Lodges in de Achterhoek, Noord-Limburg of Flevoland

Pop-up camping en glamping - Reisgelukjes - For-rest Eibergen
For-rest Glamping in Eibergen: dat zag er toch uit als een chille pop-up glamping?

2. De pop-up glamping van East Nomads

Rondreizende glamping East Nomads lijkt me sowieso een erg fijne adultproof glamping. Want ja: ze hebben er kinderanimatie. Vorig jaar waren er ook themaweken met Ron’s gastrobar en een yogaretreat. En er is een hidden wellness en silent disco. Ook voor volwassenen dus een cool vakantieadres. Benieuwd wat er voor komend jaar op de planning staat en wat de locatie gaat worden!

Jeetje, dat lijkt niet eens meer op kamperen! En er zijn ook opties met een hottub, dus romantisch weekendje gegarandeerd.

3. Dome van Waar het Wondert in Megchelen (Achterhoek)

Dit is een privé-glamping in de theetuin van Waar het Wondert. Een dome van waaruit jullie ’s nachts naar de sterren kunnen kijken. Jullie staan hier midden in de natuur, met veel privacy. Er is een vuurschaal waarin jullie een klein fikkie kunnen stoken. Jullie kunnen gebruik maken van de keuken en sanitair van het theehuis.

Je kunt hier ontbijtjes reserveren, en diners. Jullie zijn welkom met maximaal 1 kind. Technisch gezien is dit geen po-up. Maar wel heel cool toch!

Pop-up camping en glamping - Reisgelukjes - Waar het Wondert
Mooi gelegen dome van Waar het Wondert – Megchelen (Gelderland)

4. Lekker rostig kamperen bij een 18+ glamping

Rostig is een nieuwe pop-up glamping waar alles draait om rust en natuur en dat voor 18+. Hier huur je een tipi en kun je gratis deelnemen aan meditaties, yogasessies, tai chi en andere workshops. Of je doet even lekker helemaal niets en duikt de hangmat in. De tipi staat op een kleinschalige glamping. De locatie verschilt per jaar.

De tipi is geschikt voor één of twee volwassenen. Er is een gedeelde keuken, maar je kunt ook kiezen voor een betaald ontbijttasje of een diner in samenwerking met restaurants uit de omgeving (beide tegen betaling). Dit is geen budgetproof glamping, maar dan zitten alle activiteiten er wel bij in. Al kun je het zelfs nog aanvullen met extra coaching.

5. Pop-up glamping Dobbelhuizen in België

Deze laatste pop-up glamping staat in België, vlakbij Mechelen: glamping Dobbelhuizen. Waar jullie kunnen kamperen in een safari-daktent aan de rand van een weide. Terug naar de basis maar toch met een beetje luxe. Eenvoud, simpel en genieten. ’s Ochtends de hertjes in het weiland zien lopen. Deze accommodaties zijn alleen geschikt voor volwassenen.

Dit is ook nog eens een goedkope vakantie in vergelijking met de andere glampings in dit rijtje.

Pop-up camping en glamping - Reisgelukjes - Dobbelhuizen in België
Overnachten in een safari-daktent bij pop-up Glamping Dobbelhuizen in België

Pop-up kamperen ook iets voor jullie?

Er zijn dit jaar veel mogelijkheden om pop-up te kamperen en glamperen in Nederland. Ik houd daarom ook een actueel Pinterest-lijstje voor jullie bij, waarop nog meer leuke (adultproof) pop-upadresjes staan.

Dit jaar wel een bijzondere vakantie in Nederland ervaren, maar liever niet kamperen? Wie weet is het varen van de Elfstedentocht dan wel iets voor jullie!

Over auteur

Ik ben Maaike van het reisblog Reisgelukjes. Ik schrijf over de leukste reizen voor 2, adultproof, voor een fijne prijs en liefst met een duurzamer karakter.

Je kunt je voorstellen dat het onderhouden van een reisblog veel tijd en geld kost. Daarom zijn sommige van de links op deze website gesponsord. Als je via deze links iets besteld of boekt, dan kost het jou niets extra's, maar krijg ik een kleine bijdrage. Wat mij weer helpt om deze website zo interessant mogelijk te houden.

Vind je een blog leuk? Laat dan vooral een reactie achter! Ook dat helpt mij om deze website zo actueel mogelijk te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwste artikelen en reistips

Je aanmelding voor de nieuwsbrief is gelukt! Ik zal je niet spammen, beloofd!

Er is een error opgetreden, probeer het opnieuw.

Reisgelukjes will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.