Voorbereiding

Krijg toch niet je Airbnb-servicekosten terug

Krijg je Airbnb-servicekosten terug in 5 simpele stappen - Reisgelukjes

Ik ben dol op Airbnb, ik vind er unieke adresjes over de hele wereld (daarover een ander keertje meer). Wat minder mooi is, is dat ze zowel servicekosten aan de verhuurder als de huurder rekenen. En op 9 maart 2020 heeft de rechtbank in Amsterdam dan ook de uitspraak gedaan dat Airbnb de bemiddelingskosten van de afgelopen drie jaar aan huurders moet terug betalen. Airbnb is hier nog niet zo happig op. Voor individuele consumenten lijkt het dan ook een aardige mission impossible om het geld ooit terug te krijgen.

Daarom konden we mee doen met de Claimservice van de Consumentenbond. Want samen staan we sterker, en de Claimservice heeft veel ervaring met massaclaims. Ik heb ook zeker mijn claim ingediend. Maar helaas is het toch uiteindelijk niet gelukt om de massaclaim te realiseren. We staan met lege handen. Jammer, was een leuke aanbetaling geweest voor een volgende vakantie.

Het vreemde is ook dat Airbnb servicekosten blijft rekenen aan boekers, al staan de prijzen tegenwoordig wel duidelijker vermeld in de (totale) prijs per nacht voordat je een accommodatie aanklikt. Daarna zie je de prijzen terugkomen in de prijsopgaaf. Maar helaas, geen manier om je airbnb-servicekosten terug te krijgen.

Nieuwe boekingen bij Airbnb

Als je dit nu zo leest, heb je misschien weinig vertrouwen in Airbnb. Maar dat is jammer, want je kunt vaak heel unieke en kleinschalige adresjes vinden op plekken over de hele wereld.

Heb je nou nog nooit via Airbnb geboekt, dan zou ik het toch eens proberen! En klik dan hier voor korting op je eerste boeking. Hier vind je inspiratie voor een overzicht van de leukste low budget Airbnb’s in Nederland. Of ga naar een airbnb op Ibiza. Helaas rekent Airbnb op dit moment nog steeds servicekosten aan zowel verhuurder als huurder. De Consumentenbond zet daar momenteel ook actie op.

Over auteur

Ik ben Maaike van het reisblog Reisgelukjes. Ik schrijf over de leukste reizen voor 2, adultproof, voor een fijne prijs en liefst met een duurzamer karakter.

Je kunt je voorstellen dat het onderhouden van een reisblog veel tijd en geld kost. Daarom zijn sommige van de links op deze website gesponsord. Als je via deze links iets besteld of boekt, dan kost het jou niets extra's, maar krijg ik een kleine bijdrage. Wat mij weer helpt om deze website zo interessant mogelijk te houden.

Vind je een blog leuk? Laat dan vooral een reactie achter! Ook dat helpt mij om deze website zo actueel mogelijk te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwste artikelen en reistips

Je aanmelding voor de nieuwsbrief is gelukt! Ik zal je niet spammen, beloofd!

Er is een error opgetreden, probeer het opnieuw.

Reisgelukjes will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.