Reizen voor 2 Staycation Voorbereiding

Fijn reisboek: Staycation Guide vol tips voor steden in Nederland

Boekbespreking Staycation Guide

Wat is er nou fijner dan op de dagen dat je zelf niet kunt reizen te lezen? En wat is er nou fijner dan dat het boek dan over reizen gaat? Om weer even wat reisinspiratie op te doen? Op zo’n lekkere bankdag heb ik het reisboek de Staycation Guide van Your Little Black Book gelezen. Hieronder mijn boekreview.

Reisboek Staycation Guide: lekker weg in eigen land

Staycation Guide is een boek geschreven door professioneel travelblogger Anne de Buck. En wow, wat kent zij veel leuke en hippe adresjes in Nederland. En natuurlijk geeft ze goede en concrete tips voor het plannen van een trip in eigen land.

En terwijl Anne de app Evernote aanraadt om alle leuke adresjes die je in tijdschriften, boeken, op internet etc. tegenkomt om te onthouden, raad ik hiervoor echt Pinterest aan. Dan heb je er gelijk een plaatje bij. Zelf heb ik op Pinterest borden per land en/of provincie, kijk hier voor de Reisgelukjes-Pinterest. Behalve dan de tips die ik op Instagram vind, die sla ik in de app daar op. Maar ook daar kun je weer collecties van maken voor het overzicht.

Maar genoeg daarover: het volstaat om te zeggen dat mijn Pinterest overuren draaide tijdens het lezen van dit boek!

Fijne staycation-tips

Anne geeft in de Staycation Guide ook fijne tips. Zoals dat een staycation niet altijd een citytrip hoeft te zijn, wat in deze tijd wel handig is. En dat het soms beter is niet voor een plek te kiezen die niet te hip is, zodat je niet teveel FOMO hebt. Beetje jammer dus dat de meeste adressen in het boek wel in steden zijn. Al staan achterin het boek ook goede tips voor adressen buiten de stad.

Een andere tip is om in een grotere stad niet op één plek te verblijven, zodat je alles te voet kunt verkennen. En om duurdere adresjes met goedkopere adresjes af te wisselen, zodat je in totaal toch binnen budget blijft. En dat mag ook wel, want de overnachtingstips van Anne zijn vaak zeer prijzig. Jammer, want ik vind het vaak de uitdaging om betaalbaardere adresjes te vinden in een stad.

Het boek inspireert wel om eens plaatsen buiten de gebaande paden te bezoeken: bijvoorbeeld Eindhoven waarvan het Strijp-S-terrein nu wel definitief op mijn bucketlist staat! Of Delft. Of Middelburg.

Vooral slapen, eten, drinken, shoppen

De tips per stad gaan vooral over overnachten, horeca en shoppen. De bezienswaardigheden per stad zijn wat mager omschreven vind ik zelf. Bijvoorbeeld voor een stad als het eerder genoemde Middelburg, wat ik niet echt ken, zou ik het leuk vinden om over de hoogtepunten van de stad te lezen. Of in Nijmegen, waar museum De Valkhof dat wij in september bezochten niet eens genoemd wordt. Gelukkig staat op het einde van het boek toch de tip om cultuur te snuiven in een museum. Zoals het Tropenmuseum waar ik laatst nog ben geweest. Of het MAS in Antwerpen.

Over auteur

Ik ben Maaike van het reisblog Reisgelukjes. Ik schrijf over de leukste reizen voor 2, adultproof, voor een fijne prijs en liefst met een duurzamer karakter.

Je kunt je voorstellen dat het onderhouden van een reisblog veel tijd en geld kost. Daarom zijn sommige van de links op deze website gesponsord. Als je via deze links iets besteld of boekt, dan kost het jou niets extra's, maar krijg ik een kleine bijdrage. Wat mij weer helpt om deze website zo interessant mogelijk te houden.

Vind je een blog leuk? Laat dan vooral een reactie achter! Ook dat helpt mij om deze website zo actueel mogelijk te houden.

4 Reacties

 1. Ik heb ‘m ook en wat je schrijft is wel waar. Op zich focust zij zich met haar blog ook niet echt op bezienswaardigheden, maar meer op restaurants en ev. winkels of aparte trendy plekjes, dus mij verbaasde het niet.

  1. Reisgelukjes zegt:

   Hoi Denise, dat scheelt dan wel als je dat niet verwacht! Groetjes Maaike

 2. Ik volg YLBB al heel lang op Insta en is echt heerlijk om te volgen. Ik ben heel erg benieuwd naar het boek, ik zie het regelmatig voorbij komen.

  1. Reisgelukjes zegt:

   Hoi Janet, Het is een erg leuk boek! Wel meer gericht op stedentrips, dus nu misschien niet zo handig. Alhoewel? Nu lekker alle tips lezen en pinnen om straks weer te kunnen doen! Groetjes Maaike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwste artikelen en reistips

Je aanmelding voor de nieuwsbrief is gelukt! Ik zal je niet spammen, beloofd!

Er is een error opgetreden, probeer het opnieuw.

Reisgelukjes will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.