Ik ben Maaike. Samen met mijn man Tom heb ik al veel gereisd door Nederland, Europa en de rest van de wereld. Met z’n tweetjes, want wij hebben geen kinderen (wel onze kat Pebbles, maar die wil niet mee op reis).

Ik schreef altijd al veel over onze reizen. En familie, vrienden en collega’s vroegen mij altijd al om reistips. Vandaar dat ik besloot te starten met Reisgelukjes: een reisblog van vakantietips!

Met z’n tweetjes op reis

Reistips voor twee, want de meeste ervaring heb ik met het plannen van reizen voor onszelf. Natuurlijk zitten daar soms ook adresjes tussen die leuk zijn voor een groep of gezin. Alleen worden de accommodaties daar door mij (bijna) nooit specifiek op uitgezocht. Ik let niet op speeltuintjes of kinderanimatie. Ik laat je wel bij ieder adresje weten of het adult-only, adultproof en kidsproof is, ok?

Voor een fijne prijs (en bewust)

Wij houden van veel reizen, dus letten goed op de prijs-kwaliteitverhouding van accommodaties. We doen niet aan low-budget vakanties, maar wel aan budgetproof reizen. We houden van kleinschalige adresjes waar lokale ondernemers ook wat aan verdienen, en die vaak een wat duurzamer karakter hebben. Af en toe vinden we wat meer luxe ook wel fijn hoor. Als veertigers hebben we de slaapzalen en gedeelde badkamers bovendien wel gehad.

Naast een autorijbewijs, hebben we ook allebei een motorrijbewijs, duikbrevet, kunnen we skiën en zijn we bezig met zeillessen. Tijdens onze vakanties kunnen we dus verschillende vervoersmiddelen inzetten. Ook kiezen we regelmatig voor het ov om onze reizen wat duurzamer te maken.

Nederland, Europa en de rest van de wereld

Bestemmingen waar we de afgelopen jaren zijn geweest en waar ik zeker over ga bloggen:

Friesland, Finland, China, Frankrijk, Seychellen, Zuid-Afrika, Mozambique, Gent, Limburg, Budapest, Ardennen, Drenthe, Mexico, Belize, Maleisië, Australië, Bali, Antwerpen, Spanje, Twente etc.

Mijn man Tom en ik op de Chinese muur

Samenwerken

Ik sta open voor samenwerkingen. Stuur me een e-mail!

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Pinterest